Skip to main content

50e Internationaal Eucharistisch Congres in Dublin.

Voor de derde keer mag Slabbinck de ontwerpen leveren tijdens het 50e Internationaal Eucharistisch Congres (10-17 juni, Dublin).

Na de Eucharistische Congressen van Sevilla in 1993 en Quebec in 2008, krijgt Slabbinck nu voor de derde keer deze prestigieuze opdracht toevertrouwd. Voor het 50e Eucharistisch Congres in Dublin leverde Slabbinck in totaal 2.564 ontwerpen: 12 kazuifels en 12 stola's voor de hoofdcelebranten, 10 dalmatieken, 50 diakenstola's, 5 schoudervelums, 5 koormantels, 440 concelebratiekazuifels, 2.000 concelebratiestola’s en 30 mijters.

Alleszins een mooie erkenning voor het Belgische bedrijf dat sinds 1903 liturgische gewaden ontwerpt. Het atelier in Brugge is de spil van de wereldwijde activiteiten van Slabbinck, dat jaarlijks zo’n 6.000 kazuifels produceert en naar meer dan 40 landen exporteert. De volledige productie van het bedrijf ligt in handen van 46 vrouwen. Huisontwerper Jeroen Kerre tekent het uitgebreide assortiment, van eenvoudige witte priesteralben tot luxueuze kazuifels met handgemaakt borduurwerk en gouddraden.

Ontwerper Jeroen Kerre: “De ontwerpen voor het congres in Dublin zijn geïnspireerd op het logo ‘people in communion’ dat verwijst naar het thema van dit jaar, ‘The Eucharist: Communion with Christ and with one another’. Op het kazuifel van de hoofdcelebranten staan rond het logo 12 kruisen en op de mouwen 144. Die verwijzen naar de 12 zonen van aartsvader Jacob en de 144.000 heiligen verzameld rond de troon van het Lam Gods, zoals beschreven in de Apocalyps. Op de andere kazuifels en stola's komen deze 12 kruisen terug, ook in de kleuren van het logo.”

Een vraag?

We kijken uit naar uw vragen en  opmerkingen.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die embedded content bevat van sociale media.
Meer informatie