Skip to main content
11
juni
HIBfotoSlabbinck

Handmade in Belgium label

11 juni 2017

Dit label is voor ons de erkenning dat het nog meer dan de moeite loont om in Belgium een confectie atelier open te houden, met een duidelijke focus op ambacht, know-how en service.

Unizo verwoordt de reden van de toekenning van het HANDMADE IN BELGIUM label zo :

We zijn allemaal terug op zoek naar authentieke, handgemaakte producten, en opnieuw gefascineerd door het beheersen van een handvaardigheid en ambachtelijke technieken, het is in tijden van digitalisering en economische crisis  weer een onderwerp van gesprek: 'Handmade' is helemaal terug.
Daarnaast helpen ambachtelijke ondernemers om onze samenleving te verduurzamen. Willen we de druk op onze planeet verminderen, dan zullen we sowieso minder maar kwalitatiever moeten produceren. En zo’n economisch model hebben de ambachtslieden zeker een toekomst. Ze produceren immers alleen als de vraag er is, in overleg met hun klant, en kunnen zo de afvalberg beperken. Hun producten reizen bovendien niet de hele wereld rond om tot bij hun afzetmarkt te komen.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Een vraag over dit nieuws?

Wenst u meer informatie of kunnen we u van dienst zijn? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.
Stel uw vraag
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die embedded content bevat van sociale media.
Meer informatie