Skip to main content

temp_02

Het begin...

In 1903 begon Hendrik Slabbinck een gespecialiseerd borduuratelier in Brugge. De werkplaats groeide snel uit tot een bedrijf met een wereldwijde reputatie voor het vervaardigen van liturgische kleding, altaarlinnen en wimpels. Om de moeilijke periode tijdens de Tweede Wereldoorlog te doorstaan ​​en ervoor te zorgen dat het personeel niet naar werkkampen werd vervoerd, zorgden Hendrik Slabbinck en zijn zoon Maurice ervoor dat hun werknemers samen aan borduurwerkkopieën konden werken van kunstwerken van de Vlaamse primitieve kunstenaars Jan van Eyck en Hans Memling. Deze kopieën worden vandaag bewaard in het familiearchief.
temp_01

...Heden

Op dit moment zijn 38 dames actief in onze werkplaats in Brugge. We blijven investeren in mensen en geloven dat geen enkele machine kan maken wat een hand kan creëren. We bieden natuurlijk ook machineborduurwerk aan om aan alle budgetten en verzoeken van onze klanten te voldoen. Continuïteit is ons geheim, dus we blijven focussen op onze passie voor confectie in dienst van de liturgie.
Schermafbeelding2019-04-11om10.00.10
temp_04

...Toekomst

Geen futuristische dromen over automatisering voor ons, we geloven en zijn gepassioneerd door het maatwerk dat we hier in Brugge afleveren. De kwaliteit en service die wij bieden, is op maat en klantgericht. We geloven in een ambachtelijke traditie, maar zonder de nodige moderne invulling ervan uit het oog te verliezen. We verheugen ons erop u nog vele jaren te kunnen dienen!
background_28
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die embedded content bevat van sociale media.
Meer informatie