Skip to main content

Stoffen

Brugia

Brugia

Brugia stof, gemaakt van 100% wol. Een lichtgewicht en elegante 100% natuurlijke stof. Lengte : 150 cm/59". Gewicht : 180 g/m2.

Schapenwol is het enige natuurlijk voorkomende isolatiemateriaal dat je warm houdt en je beschermt tegen hitte, kou en vocht. Deze stof is perfect voor gewaden (kazuifels, dalmatiek, stola's) en alben. Vanwege strengere onderhoudscriteria niet aanbevolen voor altaar- en lessenaar.

Lees de was- en onderhoudinstructies.
Meer lezen
Cantate.001

Cantate

Cantate, gemaakt van 99% wol en 1% gouddraden in lurex. Een lichtgewicht en elegante 100% natuurlijke stof.
Lengte : 150 cm/59". Gewicht : 220 g/m2.

Schapenwol is het enige natuurlijk voorkomende isolatiemateriaal dat je warm houdt en je beschermt tegen hitte, kou en vocht. Deze stof is perfect voor gewaden (kazuifels, dalmatiek, stola's) en alben. Vanwege strengere onderhoudscriteria niet aanbevolen voor altaar- en lessenaar.

Lees de was- en onderhoudinstructies.
Meer lezen
Dupion.001

Dupion

Dupion. Een stof van geknoopt garen, bestaande uit 70% polyester en 30% viscose. Wasbaar en lichtgewicht. Lengte: 150 cm/59". Gewicht: 200 g/m2.

Viscose is een type textiel dat wordt gemaakt van de cellulosevezels die voorkomen in houtpulp, zoals beuken, dennen en eucalyptus, maar ook bamboe. Het heeft een zijdeachtig uiterlijk en heeft de eigenschap om rijke en levendige kleuren te absorberen en vast te houden. Door de celulosische basis heeft het eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van katoen en een gladheid die vergelijkbaar is met zijde, wat betekent dat het vocht absorbeert, ademend is en comfortabel om te dragen. Viscose is semi-synthetisch vanwege de chemicaliën die worden gebruikt in het viscoseproces. Dupion is een mengsel van 70% synthetische vezels en 30% viscose, waardoor het de voordelen heeft van een synthetische vezel, maar toch het zachte gevoel van viscose behoudt.

Deze stof is perfect voor liturgische gewaden (casualls, dalmatieken, stola's), altaar- of lezenaarhoezen en wandtapijten vanwege het gemakkelijke onderhoud.

Lees alstublieft de was- en onderhoudsinstructies.

Meer lezen
Duomo.001

Duomo

Duomo is een 100% synthetische damaststof. Lengte: 160 cm / 63". Gewicht: 155 g/m2.

Damaststof is vernoemd naar Damascus, de oorsprong van dit textielproduct. Bekend om zijn ingewikkelde en omkeerbare patronen, is damaststof gewild vanwege zijn verfijning. Tegenwoordig is het met moderne textielmachines eenvoudig om zeer complexe damastpatronen te creëren. Traditioneel werd damaststof gemaakt van zijde, katoen of wol, maar tegenwoordig zijn er ook synthetische damastweefsels beschikbaar.

Deze stof is perfect voor liturgische gewaden (kazuifels, dalmatieken, stola's), altaar- of lezenaarhoezen en wandtapijten.

Lees alstublieft de instructies voor het wassen en reinigen.

Meer lezen
Adornes.001

Adornes

Adornes, damaststof van 100% synthetische vezel. Lengte: 150 cm / 59". Gewicht: 145 g/m2.

Damaststof is vernoemd naar Damascus, de plaats waar dit textielproduct oorspronkelijk vandaan komt. Bekend om zijn ingewikkelde en omkeerbare patronen, wordt damaststof gewaardeerd om zijn sierlijkheid. Tegenwoordig is het echter eenvoudig om ongelooflijk complexe damastpatronen te maken met moderne textielmachines. Traditioneel werd damaststof gemaakt van zijde, katoen of wol, maar er zijn nu ook synthetische damastweefsels beschikbaar.

Deze stof is perfect voor liturgische gewaden (kazuifels, dalmatieken, stola's), altaar- of lezenaardoeken en wandkleden vanwege het gemakkelijke onderhoud.

Lees alstublieft de was- en reinigingsinstructies.

Meer lezen
Pius.001

Pius

Pius is een 100% kunstvezel. Lengte: 160 cm. Gewicht: 145 g/m².

De voordelen van kunstvezels zijn als volgt:

  • Natuurlijke vezels zijn zachter en natuurlijker dan hun synthetische tegenhangers, maar zijn niet altijd even duurzaam.
  • Kunstmatige of geregenereerde vezels zijn vaak gemakkelijker te onderhouden dan natuurlijke vezels, zonder de noodzaak van speciale behandelingen zoals chemisch reinigen.
  • Synthetische vezels kunnen gemakkelijk worden gewassen in heet water, wat bij sommige dierlijke of plantaardige stoffen niet wordt aanbevolen. Ze kunnen ook betere prestaties bieden op het gebied van warmte, waardoor ze ideaal zijn voor gebieden met een hoge luchtvochtigheid en vochtige klimaten.

Kunstvezels, zoals polyester, bieden een interessant alternatief voor natuurlijke vezels. Door het proces van polymerisatie worden deze vezels gecreëerd door grondstoffen te combineren tot een veelzijdig polymeer. De resulterende vezels bieden een betrouwbare en duurzame optie voor verschillende toepassingen en zijn een uitstekende keuze voor degenen die functionele en praktische textieloplossingen zoeken. Deze lichte stof is perfect voor kazuifels, stola's en ook voor altaar- en lezenaarhoezen en andere paramenten vanwege het gemakkelijke onderhoud.

Lees alstublieft de was- en reinigingsinstructies.

Meer lezen
Sentia.001

Sentia

Sentia, een stof van 55% zijde en 45% synthetische vezels. Lengte: 155 cm/61". Gewicht: 110 g/m².

De prachtige Sentia-stof biedt alle voordelen van zijde (55%), maar wordt versterkt door kunstzijde (45%) zodat de stof gemakkelijker te onderhouden is en minder heftig reageert op schommelingen in warmte en vochtigheid.

Zijde is een ongelooflijk prachtig en luxueus materiaal dat een mooie glans heeft. Zijde heeft een natuurlijke uitstraling en neemt kleur zeer goed op. Het gevoel van zijde op de huid is heel licht en zacht. Zijde wordt gemaakt van draden uit de cocon van een zijderups en bestaat voor 100% uit natuurlijk materiaal.

Deze lichte stof is perfect geschikt voor kazuifels en stola's, maar niet voor altaar- en lezenaarkleden of wandtapijten.

Lees alstublieft de was- en reinigingsinstructies.

Meer lezen
Pascal.001

Pascal

Pascal, 69% synthetische vezels, 30% viscose, 1% gouddraad. Lengte: 160 cm / 63". Gewicht: 280 g/m².

Viscose is een type textiel dat wordt gemaakt van de cellulosevezels die voorkomen in houtpulp, zoals beuken, dennen en eucalyptus, maar ook bamboe. Het heeft een zijdeachtig uiterlijk en de capaciteit om rijke en levendige kleuren te absorberen en vast te houden. Door zijn cellulosebasis heeft het eigenschappen vergelijkbaar met katoen en een gladheid vergelijkbaar met zijde, wat betekent dat het vochtabsorberend, ademend en comfortabel om te dragen is. Viscose is semi-synthetisch vanwege de chemische stoffen die betrokken zijn bij het viscoseproces. Pascal is een mix van 69% synthetische vezels en 30% viscose, waarbij de voordelen van synthetische vezels behouden blijven en het zachte gevoel van viscose behouden blijft.

Pascal is een zwaardere stof, perfect voor stola's, wandkleden, banieren, altaar- en lezenaarhoezen.

Lees alstublieft de was- en reinigingsinstructies zorgvuldig.

Meer lezen
Terlenka.001

Terlenka

Terlenka, 70% synthetische vezels en 30% viscose.
Lengte: 150 cm/59". Gewicht: 175 g/m².

Viscose is een soort textiel dat wordt gemaakt van de cellulosevezels die aanwezig zijn in houtpulp, zoals beuken, dennen en eucalyptus, maar ook bamboe. Het heeft een zijdeachtig uiterlijk en de mogelijkheid om rijke en levendige kleuren op te nemen en vast te houden. De cellulosebasis geeft het vergelijkbare eigenschappen als katoen en een gladheid vergelijkbaar met zijde, wat betekent dat het vocht absorbeert, ademend is en comfortabel om te dragen. Viscose is semi-synthetisch vanwege de chemische stoffen die betrokken zijn bij het viscoseproces. Terlenka is een mix van 70% synthetische vezels en 30% viscose, met behoud van de voordelen van synthetische vezels en de zachte uitstraling van viscose.

Deze stof is perfect voor liturgische kledingstukken (koorkappen, dalmatieken, stola's, alben) en altaar- of lezenaardoeken vanwege het gemakkelijke onderhoud.

Lees alstublieft de was- en reinigingsinstructies.

Meer lezen
Vaticano.001

Vaticano

Vaticano, ondoorzichtige stof van 70% polyester en 30% viscose.
Lengte: 150 cm/59". Gewicht: 265 g/m2.

Viscose is een soort textiel dat wordt gemaakt van de cellulosevezels die aanwezig zijn in houtpulp, zoals beuken, dennen en eucalyptus, maar ook bamboe. Het heeft een zijdeachtig uiterlijk en het vermogen om rijke en levendige kleuren te absorberen en vast te houden. Door zijn cellulosebasis heeft het eigenschappen vergelijkbaar met katoen en een gladheid vergelijkbaar met zijde, wat betekent dat het vocht absorberend, ademend en comfortabel om te dragen is. Viscose is semi-synthetisch vanwege de chemicaliën die betrokken zijn bij het viscoseproces. Vaticano is een mix van 70% synthetische vezels en 30% viscose, met behoud van de voordelen van een synthetische vezel, maar met het zachte gevoel van viscose.

Deze stof is perfect geschikt voor albe vanwege het gemakkelijke onderhoud.

Lees alstublieft de was- en reinigingsinstructies.

Meer lezen
Leo.001

Leo

Leo, 90% synthetische vezels en 10% linnen. Lengte: 150 cm/59". Gewicht: 205 g/m2.

Linnen is een natuurlijke vezel, net als katoen, maar het kost meer tijd om te oogsten en tot stof te maken, omdat vlasvezels moeilijk te weven kunnen zijn. De vezels worden uit de plant gehaald en langdurig opgeslagen om ze zachter te maken. Linnen is zeer ademend omdat de linnen vezels hol zijn, waardoor lucht en water gemakkelijk kunnen circuleren. Leo is een mengsel van 90% synthetische vezels en 10% linnen, waarbij de voordelen van synthetische vezels behouden blijven, maar de uitstraling van linnen in de stof behouden blijft.

  • Synthetische vezels zijn sterker en krimpen niet.
  • Synthetische vezels absorberen meer vocht, terwijl linnen meer absorberend is.
  • Synthetische vezels drogen sneller en kreukelen niet zo gemakkelijk als linnen.

Deze stof is perfect voor alben.

Lees alstublieft de was- en reinigingsinstructies.

Meer lezen
Primsa.001

Prisma

Prisma, gemaakt van 45% wol en 55% synthetische vezels. Lengte: 150 cm/59". Gewicht: 250 g/m2.

Schapenwol is het enige natuurlijke isolatiemateriaal dat je warm houdt en beschermt tegen hitte, kou en vocht. De uniekheid van de ruwe schapenwol maakt het ook een materiaal met unieke voordelen in het eindproduct.

Deze stof is perfect voor albs.

Lees alstublieft de was- en reinigingsinstructies.

Meer lezen
Naamloos11.001

Jersey

Jersey is een 100% synthetische vezel.
Lengte: 160 cm / 63". Gewicht: 240 g/m2.

De voordelen van synthetische vezels zijn:

Natuurlijke vezels zijn zachter en natuurlijker dan synthetische vezels, maar zijn niet altijd even duurzaam. Synthetische of geregenereerde vezels zijn vaak gemakkelijker te onderhouden dan natuurlijke vezels, zonder dat speciale behandelingen zoals chemisch reinigen nodig zijn. Synthetische vezels kunnen gemakkelijk in warm water worden gewassen, wat bij sommige dierlijke of plantaardige stoffen niet wordt aanbevolen. Ze kunnen ook betere prestaties bieden op het gebied van warmte, waardoor ze ideaal zijn voor gebieden met een hoge luchtvochtigheid en natte klimaten.

Synthetische vezels, zoals polyester, bieden een interessant alternatief voor natuurlijke vezels. Door middel van polymerisatie worden deze vezels gecreëerd door grondstoffen te combineren tot een veelzijdige polymeer. De resulterende vezels bieden een betrouwbare en duurzame optie voor verschillende toepassingen en zijn een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar functionele en praktische textieloplossingen. Deze stof is perfect voor albs vanwege het gemakkelijke onderhoud.

Lees alstublieft de was- en reinigingsinstructies zorgvuldig door.

Meer lezen
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die embedded content bevat van sociale media.
Meer informatie